Tratamente Naturiste

Fii natural, fii sănătos!

  • Măreşte caracterele
  • Dimensiune normală caractere
  • Micşorează caracterele
Cancer

Cancer de col uterin

Cancer de col uterin

Factori de risc pentru aparitia cancerului de col uterin
La nivel mondial cancerul de col este in continuare o cauză principală de mortalitate la femei, cu aproximativ 500.000 cazuri pe an. Cancerul de col uterin este pe locul 6 ca si frecventa de aparitie, cu variatii inrtre diverse zone geografice. Varsta medie de diagnostic este 52 de ani, cu varfuri la 35-39 ani şi 60-64 ani. Riscul de a dezvolta cancer de col uterin in decursul vietii unei femei variaza intre 0,4% la femeile din Israel si 5,3% la femeile din Columbia.

Citeşte mai mult...
 

Cancer colorectal

Cancerul colorectal este al patralea cel mai raspandit tip de cancer in lume (dupa unii chiar al doilea) si a sasea cauza de deces. Exista diferente in ceea ce priveste aparitia sa intre tarile puternic industrializate si tarile mai sarace dar mai aproape de natura, astfel, in Nigeria apar 3,4 cazuri la 100 de mii de locuitori iar in statul american Connecticut sunt raportate 35,8 cazuri la 100 de mii de locuitori (si cifrele sunt alarmant in crestere pentru tarile „civilizate”).

Apare de obicei dupa varsta de 60 de ani, fiind aproximativ egal distribuit intre femei si barbati. Apoximativ 80% dintre cazuri sunt sporadice, doar 20% fiind mostenite.

Citeşte mai mult...
 

Despre cancer

In sens general, cancerul poate fi inteles ca o boala care apare ca rezultat al actiunii unor factori de mediu nocivi (aer viciat, radiatii, mancare toxica, conditii sociale nepotrivite, etc.) asupra unui organism oarecum predispus genetic si supus unui stress cotidian accentuat. In cazul unor tipuri de cancer sunt mai importanti factorii de mediu (de exemplu cancerul de plamani, cancerul de piele, etc.), in timp ce in cazul altor tipuri de cancer defectele genetice (mostenite sau dobandite) joaca un rol determinant (de exemplu, cancerele hormonal dependente – cancer de san, cancer de prostata).

Factorii de mediu care duc la aparitia cancerului se numesc carcinogeni si isi produc efectele nefaste prin doua categorii de actiuni: prin inducerea unor mutatii genetice sau prin modificarea metabolismului celular si crestere proliferarii aberante a celulelor. Cateva exemple de carcinogeni gasiti aici: CARCINOGENI .

Din punct de vedere al factorilor genetici, doua clase de gene joaca un rol major in aparitia cancerului: proto-oncogenele, care stimuleaza transformarea maligna (canceroasa) si  genele supresoare ale tumorii care inhiba aparitia si dezvoltarea cancerului.

Citeşte mai mult...
 

Carcinogeni

Carcinogeni

Carcinogen este orice substanta, izotop radioactiv sau radiatie implicata in producerea cancerului fie prin actune directa asupra genomului provocand mutatii fie prin modificarea metabolismului celular. Co-carcinogenii sunt substante chimice care nu produc ele insele cancer, dar care contribuie alaturi de carcinogeni la producerea cancerului.

Carcinogenii pot fi de origine naturala, de exemplu aflatoxina B1, substanta produse de fungul Aspergillus flavus, virusul hepatitei B, virusul hepatitei C, virusul Epstein-Barr, virusul papiloma, substantele din fumul de tutun, etc, sau de natura artificiala, facuti de om: clorura de vinil, azbest, benzen, dioxina si compusii inruditi, substante pesticide, deseurile industriale,etc.

Citeşte mai mult...
 

Carcinogeneza

Exista mai multe teorii ale carcinogenezei acceptate in prezent. Astfel:

  • Teoria mutaţiei genetice, atribuie originea cancerului unor anomalii structurale ale genelor care reglează creşterea si diferenţierea celulara. Argumente:

-          celula canceroasa prezintă anomalii cromozomiale

-          raportul direct proporţional intre mutagenitate si carcinogenitate (cu cat un agent este mai mutagen cu atât posibilitatea de a fi carcinogen este mai mare)

-          influenta constituţiei genetice in apariţia cancerului (trisomia 21 se asociază cu leucemie, cromozomul Philadelphia apare constant in leucemia mieloida cronica, existenta cancerelor ereditare).

Citeşte mai mult...
 

Cancer de prostata

Cancerul de prostata

Datorita descoperirilor din ultimii ani, unele aspecte ale aparitiei cancerelor au fost elucidate. Cu toate acestea, in cazul cancerului de prostata inca raman aspecte neintelese. Este unul dintre cele mai raspandite cancere la barbati, in special dupa varsta de 50 de ani. In momentul de fata, din pacate  nu exista un taratament care sa rezolve 100% cazurile de cancer de prostata, dar asocierea tratamentelor naturale (dieta, preparate din plante, etc.) a crescut numarul de supravietuitori si a imbunatatit calitatea vietii acestora.

Citeşte mai mult...
 

Cancer de ficat


Cancer de ficat

Incidenţa cancerului hepatic s-a triplat între 1975 şi 2005 în SUA, în ciuda faptului că rata de supravieţuire a crescut de la unu la cinci ani la pacienţii diagnosticaţi cu acest tip de boală. Potrivit rezultatelor studiilor, între 1975 si 2005 incidenţa cazurilor de cancer hepatic s-a triplat de la 1,6 la 4,9 cazuri la suta de mii de persoane. De asemenea, ratele de supravieţuire au crescut între 1992 si 2008.

Creşterea ratei de supravieţuire de datorează faptului ca mulţi pacienţi sunt diagnosticaţi în stadiu incipient (fapt care din păcate nu este valabil şi în ţara noastră, unde cancerul hepatic se diagnostichează în continuare în stadii avansate), când tratamentul are cele mai mari şanse.

Citeşte mai mult...
 

Cancer de stomac

Etiopatogenia cancerului de stomac

Cauzele cancerului gastric precum şi a altor cancere nu sunt bine precizate. S-au luat în discuţie multipli factori ce ar putea fi incriminaţi în apariţia şi evoluţia bolii, între care, factorii genetici, bolile gastrice predispozante, infecţie cu Helicobacter pilory, regimul alimentar şi condiţiile socio-economice sunt pe primul plan. Grupa de sânge A(II) este mai frecvent afectată de boală, iar raportul cu grupa 0(1) este de 2/1. Explicaţia ar fi printr-o secreţie particulară a muco-polizaharidelor în stomac şi printr-o mai mare susceptibilitate a acesteia la carcinogenele ingerate, la grupa A(II) .
Citeşte mai mult...
 Translate

Cauta in site


Contact Dr. Dorian:
retetenaturale [at] yahoo.ro